L’Associació Autisme amb Futur som un grup de famílies de la comarca del Garraf i Penedès amb fills i filles diagnosticats amb trastorn de l’Espectre Autista (TEA).
Aquest trastorn, conegut també com a TEA, són trastorns del neurodesenvolupament infantil, que condicionen, principalment, les competències habituals de l’ésser humà per relacionar-se, comunicar-se, jugar i compartir interessos comuns amb altres persones.
El nom de l’Associació és Autisme amb Futur, perquè tenim molt clar que, amb l’atenció i els recursos adequats, els nostres fills i filles poden tenir un futur millor.
També volem donar suport i acompanyar a altres famílies a la mateixa situació, i que acaben de rebre un diagnòstic.
Aquesta entitat es va constituir el 6 de Juny del 2012, i està inscrita amb el núm. 48849 al Registre d’Entitats Jurídiques i regula les seves activitats d’acord amb el que estableix la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques; la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació, i els seus estatuts. Es queda exclòs tot ànim de lucre.
Des de l’any 2017 pertanyem a la Federació Catalana d’Autisme (FECAA) i estem actualment a la Junta Directiva.
MISSIÓ: Promoure que la persona amb TEA i la seva família comptin amb suports especialitzats en el seu cicle vital, orientats a millorar la Qualitat de Vida, afavorint la seva inclusió i la defensa dels seus drets.
VISIÓ: Ser una entitat de famílies compromeses amb un projecte en comú orientat a la millora de la Qualitat de Vida de les persones amb TEA.
VALORS: Confiança, Innovació i Igualtat centrat en les persones. Responsabilitat Social, Treball en Equip i Compromís Ètic.
· Sensibilitzar, conscienciar i difondre informació general i especifica sobre el TEA a la societat.
· Defensar la dignitat i els drets de les persones amb TEA i aconseguir la plena inclusió social, educativa i laboral.
· Donar suport i orientació a les famílies per millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA, i que les famílies puguin fer l’acompanyament i visquin el TEA amb plena normalitat.
· Promoure l’autonomia i el desenvolupament personal de les persones amb TEA
Mitjançant el lleure, oferim activitats per diferents edats i preferències, on puguin gaudir i alhora treballar la socialització en grup.
· Tallers d’Aigua: Iniciació al Submarinisme, Submarinisme Adaptat i Paddle surf.
· Tallers i activitats terapèutiques (Granja, Musicoteràpia, etc).
· Activitats per als més petits (Casal).
· Sortides inclusives pels joves TEA (Què Fem?): Sortides culturals i d’Oci.
Fomentem espais de trobada, d’intercanvi i coneixement entre pares i mares, a més de fer activitats familiars i de respir.
· Informació i Orientació a les famílies.
· Formació de TEA i altres temes com alimentació, habilitats socials, etc.
· Sortides i activitats en Família. Sopars en família.
· Espai Família: Informació i teràpia per la resta de components de la família, com germans, avis, etc.
· Suport i acompanyament a les famílies en moment com la rebuda del diagnòstic o les transicions escolars, amb Teràpies de « dol » i tertúlies per intercanviar experiències.
· Formació en TEA e intervenció, adreçades al personal dels centres Educatius (Escoles, Menjadors, Llars, etc).
· Xerrades en els centres educatius i institucions adreçades als alumnes.
· Festa de Conscienciació pel dia Mundial de l’Autisme.